Fogadd meg és tarts ki!

2022.12.31

Nemsokára itt az ÚJ ÉV, sokan sokféle fogadalommal indulnak neki az újnak, a következő jobb lesz, a következő évben sok eddig halogatott feladattal, tennivalóval végeznek, megváltoznak, minden jobb lesz!


Én hiszem azt, hogy aki elhatározza, és minden nap tesz érte egy kicsit, csak pár feladattal, lépéssel többet, mint az előző nap, menni fog, majd nem is olyan sokára meg lesz az eredménye is. Minden új szokás beépüléséhez 21 nap kell. Tarts ki januárban! Csináld meg és legyél büszke magadra! Nagyon egyszerű leírni, tudom, de ha kitűzöd magad elé a célt, lásd azt, hogy milyen lesz, ha elérted a célodat, csak mindennap egy kicsivel tegyél többet érte!

Sőt, a legjobb az lenne, ha már most úgy élnéd a mindennapjaidat mintha már el is érted volna a célodat, tégy úgy, éld úgy!

Ha megfogadod, hogy jövőre többet teszel az egészségedért, lefogysz, egészségesebben táplálkozol, izmosabb leszel, jobban oda figyelsz, jobb közérzeted lesz... Legyen bármi is az ok, legyen ez a lelkesedés benned, ne csak januárban, ne csak az év első néhány hetében, fogadd, meg hogy akármi is lesz, egy célodért küzdeni fogsz, mindennap teszel érte! De ha egy-egy nap kimarad, mert nincs motiváció, nincs idő, ne csüggedj, ha elfáradtál, pihenj, de másnap kezdj bele újra! Csak úgy lesz meg az eredmény, ha nem adod fel! 

Ne add fel, ne másra nézz! 

Te egyedi és különleges vagy, rengeteg mindent elértél már! Miért ne menne ez a következő célod is?


Ha az egészségesebb életvitel a célod jövőre:

  • Ne kezdj bele egyedül, olykor kell a támogatás a motiváció, valaki, aki a rosszabb napjaidon megfogja a kezed és magával húz.
  • Ne add fel, ha nincs elég időd, motivációd, ha már nem tudod miért is kezdtél bele, folytasd, a szervezeted és az eszed ellenkezni fog, nem szokott hozzá a fizikai terheléshez, a tápláló ételekhez, de erősebb vagy, mint hiszed!
  • Mond el mindenkinek, az emberek nem szeretnek egyedül semmibe belevágni, lehet, valaki kedvet kap általad!
  • Minden kitűzött és elért célod után jutalmazd meg magad valami aprósággal, (és mivel edzés után lemerülnek a glikogénraktáraid, az egyszerűbb – gyorsan felszívódó szénhidrátok is beleférnek, persze nem kell túlzásba vinni :) )

Nagyon fontos! 

Mielőtt bármilyen edzésbe kezdesz, először mindenképpen keresd fel a háziorvosod, aki iránymutatást ad, esetleg vizsgálatokra küld, hogy biztos legyen abban, hogy semmilyen akadálya nincs annak, hogy sportolj.  

Másodszor pedig ha tényleg mindent meg akarsz tenni hogy jövőre elérd a célodat, keress egy számodra szimpatikus edzőt, akinek a segítségével motivált leszel, és látványos eredményekre számíthatsz, egy edző nem csak azt fogja megmondani neked, hogy miből mennyit, hogy csinálj, hanem tanácsokat ad a mindennapjaidhoz is. 

Hol lehet elrontani?

- a lelkesedésed alább hagy, mert nem jön egyből sem az eredmény sem a látszata annak, hogy változol, (a testnek, amit talán évekig romboltál, idő kell, hogy elkezdjen épülni, sokszor sokféle kísértés által fog a tested az eszed küzdeni a jó ellen, de hidd el, ilyenkor kell kitartani!)

Nem szeretem a megvonásokat, nem szeretem a drasztikus diétákat, nem vagyok a híve a sanyargatásnak, edd, ami jól esik, de mindent csakis mértékkel!

Figyelj oda a megfelelő mennyiségű makro és mikro tápanyagok bevitelére!

- nem szakértő segítségével kezdesz neki, ezért a motiváció is gyorsan elfogy és nem is lesz olyan látványos az sem amit egyedül tettél magadért.

- nem tudsz a napodból edzésre időt szakítani. Mindig azt tanácsolom minden kliensemnek, hogyha nincs napi 1-2 órája hogy azt az edzésekre szánja (ami nem is annyira elképzelhetetlen, család, munka esetleg hobbi és a pihenés mellett sokszor nagyon nehezen fér bele a mindennapokba) akkor csak mozogjon egy kicsivel többet az egész napos tevékenysége alatt, akár napi 10-15 perc intenzívebb gyaloglás nap végén, több szabadban eltöltött idő a családdal,stb... sokat fog segíteni a közérzeten.

- Legfőképp döntsd el, határozottan, ITT és MOST hogy máshogy csinálod a következő évben. 1 év múlva pedig nagyon BÜSZKE leszel magadra, hogy kitartottál, hogy annyira megváltoztál, hogy máshogy már nem is akarod csinálni, többet nem akarod rombolni a testedet, hanem egészségtudatosan fogsz élni!

És végül, kívánok egy nagyon szép, boldogabb ÚJ ÉVET Neked!