Táplálkozás

2022.11.18

Miért fontos hogyha edzeni kezdesz a táplálkozásodra is odafigyelj?

A táplálkozás nagyban befolyásolja hogyan is érezzük magunkat, minél több jó minőségű táplálékot viszünk be, a szervezetünkbe annál jobban fogjuk érezni magunkat.

Az egészég 80%-a a táplálkozás, 20%-a az edzés, DE nincs egyik a másik nélkül. Nem lehet csak az egyiket vagy csak a másikat helyesen csinálni, a kettő együtt jár!

Amikor egészségesen eszünk akkor a

- Sóvárgás az ételek után fokozatosan megszűnik, mert a szervezet megkapja mindazt, amire szüksége van.

- Javítja a hangulatot, a közérzetet.

- Többet spórolunk, kevesebb étellel is jól lakunk, a lassú felszívódású ételek által a szervezet kevesebbszer igényli a táplálékbevitelt.

- Több energiánk lesz.

- Segít megőrizni az agy, a szív, a csontok, ízületek, izmok az egész szervezet jó állapotát.

Sorolhatnám még az egészséges táplálkozás jótékony hatásait a szervezetünkre, de már ezekből is látszik, hogy nagyon fontos hogy tápláló ételeket együnk!


Személyi edzőként csak tanácsokat adhatok, hogy mit változtass az étrendeden, hogy egészségesebben étkezz. Vagyis a jelenlegi étrendedet reformálom meg, látom azt hogy olykor csak kis segítség kell ahhoz, hogy egészségesen étkezzen a hozzám érkező, egészségéért tenni akaró kliensem.

Nem hiszek abban, hogy egy bizonyos étrendet vagy előírásokat kell követni, sem a drasztikus megvonások, fogyókúrák, diéták híve nem vagyok, 2 gyerekes anyaként tapasztalatom hogy nincs időm órákat tölteni a konyhában egészséges ételeket készítve a családomnak, jobban hiszek abban, hogy apró változtatásokkal hogyan lehet teljes értékűen bevinni a megfelelő tápanyagokat.

Viszont mivel a táplálkozás számomra kimeríthetetlen téma, és nagyon érdekel ezért sok mindent magamra szedtem a különböző képzések és az elmúlt évek alatt. Sok tapasztalatom van, mivel soha nem voltam elégedett a testsúlyommal. De mindig az okát akartam megérteni mindennek, nem a tüneti kezelésekben hiszek, szeretem tudni a szervezetben mi miért történik. Ezért egészen a sejtszintektől kezdve látom át, hogy mit hogyan miért kell tennünk, hogy egészségesebb szervezetünk, jobb közérzetünk legyen! 

Nagyon fontosnak tartom, hogy ha valakinek van bármilyen tünete, egészségügyi problémája, nem a tünetet kell elnyomni (gyógyszerekkel...) hanem a tünet kiinduló pontját kell meg találni hisz minden tünet és betegség valamit jelezni szeretne, valami nincs rendben a szervezetben. A betegségek nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem, lehet, hogy már hónapok, évek óta ott rejtőznek a szervezetben, de a tünet megjelenésével vált komolyabbá a probléma.

Nagyon sokan küzdenek mindenféle krónikus betegséggel, depresszióval, mentális problémákkal, különböző immunrendszeri betegségekkel...

De a már kialakult betegségeket sejtszinten kell kezelni!

Ha ott rendben van minden, sokkal kisebb a súlyos vagy krónikus betegségek kialakulásának kockázata! Kezd el belülről építeni az egészséged!

Nagyon fontos odafigyelni arra, hogy mit fogyasztasz el, milyen mennyiségben viszed be azt, amire valóban szüksége van a szervezetednek! Ne hagyd éhezni a szervezeted, add meg neki a megfelelően tápláló ételeket!

Te mit teszel meg az egészségedért?