Miért eddz szabadban?

2022.08.20

Avagy a szabadtéri edzés előnyei.

Kezdem azzal, amit én legtöbbször a klienseimtől hallok:

- "Nem egy emberekkel teli zsúfolt teremben kell végig edzeni az órákat, hanem a friss levegőn a szabadban ahol még a madarak hangját is hallani."

Feltöltődnek, és tényleg az az egy óra csak a kliensről szól, nem vonja el a figyelmét semmi és nem kell attól tartaniuk, hogy kinek mi a véleménye róla. (Nincsenek tükrök, nem rombolja semmi az önbizalmat)

- "Senki más nem figyeli az edzőn kívül mit és hogyan csinálok! Az edző pedig azért van ott, hogy segítsen és fejlesszen."

Illetve sokkal ellenállóbb lesz a szervezet a szabadban eltöltött percek, órák után, a napfény a friss levegő és a különböző hőmérsékleti ingadozások hatására (a szervezet hőszabályzó központja folyamatosan dolgozik.)

Mivel nagyon sokan zárt térben töltik a mindennapjaikat, sokszor egész napos ülőmunkával társítva, a mozgás hiányában kialakulnak azok a betegségek, amik hosszútávon károsítják az egészséget. (gerincproblémák, elhízás, tartásproblémák, visszér, szív és érrendszeri megbetegedések, mentális problémák, alvatlanság, állandó fáradtság, különböző krónikus betegségek, stb...)

Kell a mozgás, minél többet vagyunk kint a friss levegőn, minél többet mozgunk annál ellenállóbb lesz a szervezet.

- Állóképességi edzések által erősödik a szív, tüdő, javul a vérkeringés!

- Csökken a megbetegedések száma!

- Mentális egészségünkre is hatással van: a mozgás, a napfény és a friss levegő, javítja a hangulatot, az önbecsülést!

- Távol tart a depressziótól, a napsütés hatására javul a kedélyállapot, mivel a melatonin (mély alvást segítő hormon) mennyisége nő a szervezetben! Illetve D-vitaminnal tölt fel!

- Nagyobb a kalóriaégetés!

- Tükrök hiányában nem fog az önbizalom elveszni!

- Sokkal kiegyensúlyozottabb leszel!

- Nincs terem belépő!

És ha a szabadtéri edzés hátrányairól kellene beszélnem?

- Nincs tusoló, WC és öltöző. Viszont ha a közelben laksz, ez nem lehet probléma. (könnyű a parkolás is)

- Végszükség, eső esetén pedig magán, benti helyszínen funkcionális illetve kardió edzéseket tudunk végezni, így egy edzésnek sem kell elmaradnia. :)